GospoMama

Brioşe cu afine

Acum 2 săptămâni am făcut pentru prima dată brioşe şi am descoperit cât de rapid sunt de preparat. 😅 Aşa că au devenit preferatele mele, mai ales că poți încerca o mulține de variante şi pot fi adaptate ca mic dejun, gustare sau chiar cina.
Şi pentru că Alexandru a cumpărat mai multe afine congelate, ieri am făcut cele mai gustoare şi mai pufoase brioşe cu afine. Sunt extraordinar de moi şi nu au consistența aceea uscată a celor din comerț. Eu nu eram mare fan brioşe, dar ieri am mâncat 2 în 5 minute. 🙈🙈🙈

Vă las rețeta mai jos:
250g făină
40g unt topit
3 ouă
1 plic de praf de copt bio
1 linguriță de sare
300g smântână
150g zahăr sau 125 ml sirop de arțar (sirop de arțar dacă doriți să fie baby-friendly, poate fi înlocuit şi cu 170g de miere)
150g afine congelate (sau puse la congelator cel puțin 30 minute).

Ouăle se mixează cu zahărul/siropul de arțar până se omogenizează. Se adaugă untul topit şi smântâna şi se amestecă până compoziția devine omogenă.

Într-un bol mare se amestecă ingredientele uscate: făina, sarea, praful de copt. Se adaugă afinele congelate şi se amestecă uşor până sunt toate afinele „pudrate”.
Se adaugă compoziția de ouă, unt, smântână şi se amestecă uşor cu o spatulă (o parte din afine se vor sparge, iar compoziția va fi mov😅).
Punem compoziția în forme de brioşe (eu am folosit de silicon, se scot mai uşor fiind lipicioase din cauza afinelor) şi le punem la cuptor 30-35 minute, 180 de grade, program ventilație şi încălzire inferioară. Folosiți o scobitoare înainte să le scoateți pentru a vedea dacă sunt coapte în interior.
Pont: lăsați cel puțin 5mm liber în forma de brioşă, se umflă tare şi dau pe afară, eu nu am lăsat şi unele au ieşit brioşe-mutant. 😅😅😅

Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *