GospoMama

Cartofi franțuzeşti

Azi vremea e mohorâtă, te uiți pe fereastră şi nici nu zici că e primăvară. Dar şi dacă era soare şi cald, noi tot în casă stăteam, încercând să respectăm recomandările oficiale.
Şi ce facem când stăm în casă? Ne jucăm şi gătim. Şi în timp ce mândrul tătic se joacă cu piticul, eu pregătesc repede o cină delicioasă, cartofi franțuzeşti. Dacă doriți să fie baby friendly, puteți înlocui telemeaua cu brânzică proaspătă (pentru copiii mai mici de 1 an), iar ceddarul se poate omite.

Rețeta:
6 cartofi medii
4 ouă
2 iaurturi mici bio
100g telemea de vacă
50g mozzarella rasă
50g ceddar ras
Unt pentru uns tava

Curățăm cartofii şi îi punem la fiert pentru că durează mai mult. Între timp punem ouăle la fiert şi le fierbem 8 minute.
Într-un bol se amestecă telemeaua sfărâmată, mozzarella şi iaurtul.
Cartofii fierți se taie rondele, la fel şi ouăle.
Într-o tava unsă cu unt (eu am folosit una de yena de 25/20 cm) se aşază următoarele straturi:
Stratul 1: rondele de cartofi
Stratul 2: jumătate din amestecul de brânză, mozzarella şi iaurt
Stratul 3: rondele de ou
Stratul 4: rondele de cartofi
Stratul 5: restul din amestecul de brânză, mozzarella şi iaurt
Stratul 6: rondele de ou
Stratul 7: rondele de cartofi
Se bagă tava la cuptor pentru 20 de minute, program încălzire inferioară şi superioară, 200 de grade. Se adaugă ceddarul ras şi se mai lasă la cuptor 5 -10 minute program de grill pentru rumenire.

Poftă mare!

O zi cu zâmbete!🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *