Viata de mămică

Jucării pentru bebeluşii de 6-12 luni

La aproximativ 6 luni majoritatea bebeluşilor stau în funduleț, încep uşor-uşor să meargă de-a buşilea şi să fie din ce în ce mai activi. Astfel că, şi jucăriile „le rămân mici”. Şi pentru că este o perioadă cu foarte multe achiziții, mai ales motorii, au nevoie de jucării care să vină în sprijinul lor, să îi ajute să devină cât mai mobili şi să îşi dezvolte motricitatea grosieră.
Ştim cu toții că de obicei, primului copil îi cumpărăm şi luna de pe cer şi asta pentru că părinții „la primul bebe” învață cum stau lucrurile din mers. Iar jucăriile de calitate nu sunt deloc ieftine. Aşa că, noi am ales top 10 jucării folosite de Nicolas cu succes în această perioadă.

1. Cărți senzoriale sau cu sunete
Mega încântat a fost Nicolas de cărțile senzoriale care imită blana animalelor sau sunetele acestora.

2. Centre de activități
Noi am avut 2 centre de activități, unul fiind cu bouncer. Amândouă au pian cu diferite sunete şi diverse activități care au reuşit să îi capteze atenția piticului pentru câteva minute bune. Pe ele s-a ridicat copilul în picioare, pe ele le-a plimbat prin casă când a început să facă primii paşi. Se mai joacă şi acum la 15 luni cu ele câteodată.

3. Antemergător
Specialiştii recomandă antemergătorul în locul premergătorului (acesta fiind total contraindicat pentru că pune presiune pe coloana bebeluşului).
Noi am luat un antemergător de lemn de la Nichiduță, dar sunt extrem de multe modele pe internet. Nicolas l-a folosit inițial ca centru de activități, iar apoi ca antemergător.

4. Cuburi de construit din silicon
Jocurile de construcție stimulează dezvoltarea creativității şi ajută la coordonarea ochi-mână. Chiar dacă inițial bebeluşii doar le vor trânti, spre finalul perioadei vor putea să contruiască cu cel puțin 2-3 cuburi.

5. Piscina cu bile
Piscina cu bile îl ținea ocupat pe Nicolas chiar şi 30 min. Ascundeam diferite jucării printre bile şi se distra foarte tare căutându-le.

6. Cuburi de activități
Noi am avut mai multe variante, toate cu diverse activități: sunete de animale, cântecele, labirinturi, rotițe, etc. Piticul încă se joacă cu ele din când în când.

7. Joc de îndemânare
Jocul de îndemânare este extrem de util pentru dezvoltarea coordonării ochi-mână şi a motricității fine.

8. Cort
Noi am luat un cort ieftin din Lidl pentru a vedea dacă îi place lui Nicolas. Piticul a fost încântat, acolo am învățat să ne jucăm „cucu-bau”.

9. Pluş cântăreț
Noi l-am primit la 12 luni, dar sigur bebeluşii vor fi încântați de cântecele mult mai devreme.

10. Jucării dentiție
De obicei, în jurul vârstei de 6 luni încep să apară dințisorii, iar jucăriile pentru dentiție vor fi de mare ajutor atunci când bebe simte nevoia să ronțăie.

Sper că şi piticii voştri vor fi la fel de încântați de aceste jucării!

O zi cu zâmbete!🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *