Viata de mămică

Jucării pentru bebeluşul de 0-6 luni

Cine mă cunoaşte ca educatoare, ştie că sunt adepta jucăriilor educative. Nu cumpăr jucării doar pentru că sunt frumoase, ci cumpăr jucării care îl ajută pe copil să îşi dezvolte deprinderi, pricepri, comportamente sau chiar valori sociale.
Chiar dacă în primele luni bebeluşul nu are încă toate simțurile complet dezvoltate, chiar dacă e atât de mic şi de fragil, chiar dacă doarme mare parte din zi, asta nu înseamnă că nu are nevoie de joacă.

Primele luni jucăria preferată a bebeluşului e mama, aşa că jucați-vă cu el: cântați chiar dacă nu aveți voce, citiți poveşti sau poezii, gâdilați-l cu o pană/păturică, dansați cu el în brațe, încurajați-l să vă atingă fața.
Jucăriile recomandate în primele luni sunt cele senzoriale, care ajută bebeluşul să descopere lumea cu ajutorul simțurilor.

Ce jucării am avut în primele 6 luni?
1. Coleția de cărți „Prin ochi de bebe”
Sunt cărți special concepute pentru bebeluşi, cartonate, alb-negru (deoarece bebeluşii percep cel mai bine contrastele la vârsta aceasta).


2. Salteluță de activități
Sunt enorm de multe variante pe internet, toate în culori puternice, contrastante. Au 1-2 arcade de care atârnă jucării zornăitoare, oglindă etc. Pot avea şi pian la picioare pentru a-l stimula pe bebeluş.

3. Jucăriile Lamaze
Eu (şi am aproape 31 de ani) m-am îndrăgostit pur şi simplu de jucăriile Lamaze. Sunt pluşuri cu diferite texturi şi materiale care stimulează foarte mult simțul tactil, sunt în culori contrastante, anumite materiale foşnesc la atingere.


4. Minge senzorială
Există pe piață şi cuburi senzoriale, noi am primit o minge de care Nicolas a fost foarte încântat. La fel ca jucăriile Lamaze au diferite texturi care ajută la dezvoltarea simțului tactil.


5. Jucării zornăitoare
La vârsta aceasta sunt recomandate cele de pluş. Noi am primit şi nişte zornăitori cu arici care se prind la mâini sau picioare, mega fun sunt pentru bebeluş şi îl stimulează să se mişte.


6. Salteluța de activități de la Ikea
Este destul de mare, groasă, astfel încât poate fi aşezată directoe podea şi are diferite animăluțe cu texturi şi sunete diferite.


7. Cărți senzoriale
Noi am avut una din Ikea şi una din Jumbo, foarte ieftine amândouă. Conțin materiale de diferite texturi, foşnesc, scot diferite sunete.


8. Pian de jucărie
Al nostru a venit la pachet cu o salteluță de activități.


Şi nu uitați, copilul nu are nevoie de multe jucării, ci de jucării care îl ajută să se dezvolte, fie că sunt ele cumpărate, DIY sau chiar obiecte din casă (dar asigurați-vă sunt safe pentru bebeluş din punct de vedere al siguranței)!

O zi cu zâmbete!🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *